Υγιεινά, γνήσια βιολογικά προϊόντα & παραδοσιακά τρόφιμα της Ελλάδας Online.
Τα ελληνικά, τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα από επιλεγμένους παραγωγούς αρίστης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας είναι μια ωδή στη μεσογειακή διατροφή.
Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα φημίζεται τόσο για τη νοστιμιά της όσο και για το ισορροπημένο μοντέλο διατροφής που προσφέρει διασφαλίζοντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ευεξίας και σωματικής υγείας. Η ελιά και το παρθένο ελαιόλαδο (ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας), η φέτα και γενικά τα τυροκομικά, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά του κουταλιού, το μέλι αποτυπώνουν τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα κάθε γωνιάς της Ελλάδας.
Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μας είναι παντού και πάμπολλα, με μεγάλη ποικιλία.
Αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε.
Σκοπός μας να σας ξεναγήσουμε με ένα ταξίδι γεύσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ταξιδέψτε μαζί μας!
Παρακάτω αναφέρουμε τα δημοφιλέστερα ελληνικά προϊόντα που συνιστούν τη διατροφική μας κληρονομιά.
Αλλαντικά
• Σύγκλινο και λουκάνικα Μάνης
• Κρητικά λουκάνικα και απάκι
• Σαλάμι Λευκάδας
• Λουκάνικα Μυκόνου
Παξιμάδια και παραδοσιακά γλυκά
• Κρητικό παξιμάδι (ή ντάκος)
• Γλυκά ξεροτήγανα και καλιτσούνια αλμυρά με μυζήθρα ή γλυκά με μέλι από την Κρήτη.
• Λουκούμια Σύρου
• Ζακυνθινό μαντολάτο, παστέλι και φιτούρες.
• Κεφαλλονίτικα τοπικά γλυκά μάντολες και παστέλια.
• Σκαλτσούνια Αρκαδίας.
• Μακεδονικός Χαλβάς
• Γλυκά κουταλιού. Αγριοκέρασο, σταφύλι, φιστίκι, σύκο, βερίκοκο, περγαμόντο, κίτρο, δαμάσκηνο, βύσσινο, κυδώνι, μελιτζανάκι και όχι μόνο!
Τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα
• Ελληνική φέτα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π. Ο. Π). Περιοχές παραγωγής φέτας η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Μυτιλήνη
• Κρητικές γραβιέρες, μυζήθρα και ξηρός ανθότυρος
• Λαδοτύρι και πιπεράτη κοπανιστή Λέσβου
• Φορμαέλα Παρνασσού
• Κατίκι Δομικού
• Καπνιστό τυρί Μετσόβου
• Μανούρι Σίφνου
• Η περίφημη γραβιέρα Νάξου
Ελαιόλαδο, Ελιές
• Το ελαιόλαδο αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο ελληνικό προϊόν. Ξεχωρίζει για την αγνότητά του, την εξαιρετική του γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία. Η Κρήτη, η Λέσβος , η Καλαμάτα φημίζονται σε όλο τον κόσμο για το ποιοτικό τους ελαιόλαδο.
• Νόστιμες ελιές Χαλκιδικής, Άμφισσας και Καλαμάτας
Ζυμαρικά & Όσπρια
• Το παραδοσιακό φλωμάρι της Λήμνου
• Φακή Εγκλουβής από Λευκάδα
• Φάβα Σαντορίνης
• Φασόλια γίγαντες Καστοριάς και Πρεσπών
Μέλι, Προϊόντα Μέλισσας
• Το ελληνικό μέλι υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων και τρόπων παρασκευής. Τα πιο γνωστά μέλια είναι το ανθόμελο, το πευκόμελο και το θυμαρίσιο. Το Κρητικό θυμαρίσιο, το μέλι από το Αθάνι στη Λευκάδα, το μέλι Χαλκιδικής είναι μέλια άριστης ποιότητας και γεύσης.
Ξηροί Καρποί
• Αποξηραμένα σύκα Εύβοιας
• Πεντανόστιμα τραγανά φιστίκια Αίγινας
• Κορινθιακή σταφίδα
• Μαστίχα Χίου.
Ποτά και αποστάγματα
• Γλυκό παραδοσιακό κρασί vinsanto Σαντορίνης
• Κριτική τσικουδιά και κρασί.
• Το περίφημο ούζο Πλωμαρίου στη Λέσβο,
• Λικέρ κίτρου στην Νάξο
• Τσιτσιμπύρα Κέρκυρας
• Τσίπουρο Τυρνάβου
Σάλτσες, τουρσιά
• Μικρές αγκινάρες Τήνου
• Ντοματίνι Σαντορίνης
• Σαρδέλες από την Καλλονή Λέσβου
• Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
• Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης